Juhani jee
16 päivää Kaliforniassa (previously: WC-Äijät Kaakkois-Asiassa)

Tää oli tässä

Kävin vikana iltana katsomassa keskivertoa kekseliäämmän komedian, Ricky Gervais’n käsikirjoittaman ja ohjaaman Invention of Lyingin.

Elokuvassa ihminen on lajina täydellisen kykenemätön valehtelemaan. Toiminnolle ei ole edes sanaa. Kunnes päähenkilö (Gervais) onnistuu historian ensimmäisenä puhumaan paskaa. Seuraa hassuja tapahtumia, kun kukaan ei tule ajatelleeksi, että joku osaisi valehdella.

Kas näin, spoilerivaroitus:

”Tule, kaunis nainen, pakko harrastaa heti seksiä TAI TULEE MAAILMANLOPPU.”

”[Täysin hysteerisenä:] Voi ei! – – [Paniikkinen itku kurkussa:] Onko meillä aikaa mennä motelliin? Pitääkö aloittaa tässä?”

Saattaa kuulostaa kornilta, mutta Gervais osaa kirjoittaa ja näytellä. Elokuvasta muotoutuu myös amerikkalaismarkkinat huomioon ottaen poikkeuksellisen tyly, joskaan ei kauhean syvällinen kannanotto kristillisestä uskonnosta. Elokuvan rakenne on myös freesi, siitä puuttuu pakollinen vaihe, jossa päähenkilö joutuu vastuuseen teoistaan ja hänen rakkautensa kohde suuttuu.

Mutta se leffasta. Koetin myös käydä vilkaisemassa julkkisten asuntoja. Onnistuin pyörimään vain Paris Hiltonin portilla. Leonardo DiCaprion pihalle ajamisen esti iso biletarvikkeita kuljettanut rekka, ja Madonnan sekä Tom Cruisen asuntojen osoitteet oli jollain rahasopimuksella pyyhitty mun navigaattorista.

Nyt olen lennolla New Yorkiin. Huomaa heti, että koneessa on maailman tylyimmäksi kehutun kaupungin asukkaita.

Jouduin jo ennen penkille istuutumistani riitaan seitsemänkymppisen pariskunnan kanssa. He olivat täyttäneet megalaukuillaan käsimatkatavaratilan, ja kun koetin sujauttaa omaa suklaarasian kokoista veskaani sisään, niin tuli huudit niskaan. Ilmeisesti rypistin naisen villevallattomanvihreää takkia.

Oli miten oli, nyt on reissu takana. Laitan vikat kuvat Facebookiin, kun saan kotona käyttöön sopivan piuhan.

Mainokset

Ei vastauksia to “Tää oli tässä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: