Juhani jee
16 päivää Kaliforniassa (previously: WC-Äijät Kaakkois-Asiassa)

2,3

Olin aamulla jo kymmenen maissa Tijuanassa, siis Meksikon puolella. Maisema ja ihmiset muuttuivat rajalla.

Jenkeissä minulta kerjäsi rahaa heppu, jonka chihuahualla oli vaaleanpunainen takki. Tijuanassa jokainen mies näytti elokuvatyyliseltä rikolliselta mustine huiveineen, wifebeattereineen ja sänkipartoineen. (Tämä siis kertoo enemmän elokuvista kuin näistä ihmisistä.)

Olo oli kuin Aasiassa: olin ainoa valkoihoinen näköpiirissä. Muutenkin seutu oli aika autiota, ihmiset varmaan nukkuivat lauantain jäljiltä.

Matkaopas (huhtikuulta 2009) antoi toisenkin syyn valkoisten naamojen vähyydelle:

”A recent spate of violent kidnappings and fatal shootouts has turned once-bustling tourist areas into near ghost towns.”

Myös reppumatkailijoiden keskuudessa tuntuu leviävän sana, että huumekauppansa ja ihmissalakuljetuksensa vuoksi Tijuana on nykyään vaarallisuudessa verrattavissa Kolumbiaan.

Livenä kaupunki tuntui melko turvalliselta. Sellaiseksi sitä kuvailivat myös Hostellin työntekijät ja jotkin sandiegolaiset (toisaalta osa syyllisti suunnitelmastani mennä yksin).

Minun silmääni mitään erikoista matkailijoiden suosimilla alueilla tai sivukaduilla ei tapahtunut. Matkaoppaankin mukaan

interpid tourists, who avoid flashy jewelry will find fantastic dining experiences, great cultural attractions and an otherwise welcoming populace”.

Kiertelin kaupunkia muutaman tunnin ja kilometrin, söin paikallisia quesadilloja ja vierailin museossa. Iltapäivästä muitakin turisteja ilmaantui tonteille, ja rihkamakojut alkoivat pauhata.

Reissun jälkeen ajoin rantakaupunkien La Jollan ja Oceansiden kautta takaisin LA:han. Nyt olen siis turvallisesti hostellissa.

Se tuntuu hyvältä Wikipedian jälkeen: Tijuanassa tapetaan keskimäärin 2,3 ihmistä päivässä.

Mainokset

Ei vastauksia to “2,3”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: